Je auto wassen? Doe ‘m door de wasstraat!

Sommigen hebben er een hekel aan, anderen kijken er naar uit: het wassen van je auto. En dat wassen kan op verschillende manieren, van een emmer vol sop en bewapend met de tuinslag tot een rondje door de wasstraat. Inmiddels kiezen steeds minder mensen ervoor om zelf aan de slag te gaan. Vandaag de dag is dat maar goed ook, want het zelf wassen op straat is pure waterverspilling en daar doe je de natuur niet echt een plezier mee. Op naar de wasstraat dus!

Je auto schoon, maar de natuur niet

Ben jij zo’n type die elke keer opnieuw moed moet verzamelen om met de tuinslang in de weer te gaan, dan verdien je natuurlijk alle credits. Toch kun je het beter niet doen. Je auto wassen met water en sop is namelijk niet alleen verspilling van het water, maar is ook nog eens slecht voor het milieu. De reinigingsmiddelen die je gebruikt en het olie van de motor kunnen bijvoorbeeld in het oppervlaktewater terecht komen. Bij sommige gemeenten is er daarom sprake van een ontmoedigingsbeleid. Woon je in een gemeente waar een gescheiden rioleringssysteem is aangelegd, dan is het voor de deur wassen van je auto zelfs verboden!

Door de wasstraat

Een ritje naar een professionele wasinstallatie is dus niet eens een slecht idee. In zo’n wasbox kun je alsnog zelf aan de slag met een hogedrukspuit en een spons. Toch kiezen de meeste mensen toch liever voor de wasstraat. En even door de wasstraat wordt steeds meer een uitje. Zo zijn er wasstraten met heuse lichtshows en lava-achtige schuimwatervallen.

Maar naast entertainment, is er ook steeds meer sprake van innoverende technieken. Tegenwoordig wordt er gebruikgemaakt van osmosewater, ook wel vlekvrij-water genoemd. Wanneer het is opgedroogd, laat het dus niets achter op de lak. Ook borstels veranderen, bijvoorbeeld van structuur zodat moeilijke carrosserievormen geen probleem meer zijn.

Waar herken je een goede wasstraat aan?

Naar de wasstraat gaan zou geen probleem moeten zijn, in Nederland kan je namelijk bij ruim 2000 wasinstallaties terecht. De tarieven van een wasbeurt variëren tussen de 5 en 20 euro. Maar hoe herken je nou een goede wasstraat die jouw auto echt schoon krijgt, zonder krassen?

  1. Kies altijd voor een wasstraat die werkt met osmosewater. Door hyperfiltratie zit er in het water geen vuil, mineralen of bacteriën, waardoor het ook wel vlekvrij-water wordt genoemd. Wanneer het opdroogt op je lak laat het niets achter en dat is bij kalkhoudend water wel anders.
  2. Bij een ‘echte’ wasstraat wordt je auto voortgetrokken door een ketting. Vaak geldt dat zo’n wasstraat nauwkeuriger wast en dat deze ook meer toepassingen biedt. Toch hebben roll-overs (het type wasstraat waarbij de auto stilstaat) ook vaak programma’s in het menu zitten als het grondig reinigen van de bodem en de velgen.
  3. Dit klinkt misschien logisch, maar ga liever niet naar wasstraten die er onverzorgd uitziet of waarbij de installatie flinke roestplekken vertoont. De kwaliteit is hier vaak merkbaar minder.
  4. Zie je een wasstraat met nylon borstels? Dan kun je er beter voorbij rijden. Deze borstels kunnen krassen veroorzaken. Hoewel de meeste wasstraten inmiddels andere borstels hebben, komen ze bij verouderde wasstraten nog wel eens voor.
  5. Het wassen van je auto kun je natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt (zoals met alles eigenlijk). Het duurste wasprogramma bevat meestal een waxing- en een polishing-programma, maar het is niet noodzakelijk om dit bij elke wasbeurt uit te laten voeren. Zo’n uitgebreidere behandeling kun je het beste kiezen na drie eenvoudige wasbeurten.

Voordelig wassen met onze klantenkaart!

Is jouw auto toe aan een wasbeurt en klinkt zo’n ritje door de wasstraat jou als muziek in de oren? Met de Van Tilburg kaart kun je sparen voor leuke extra’s, waaronder carwashtegoed bij een wasstraat bij ons in de buurt! Kom dat even goed uit. Heb jij onze klantenkaart nog niet, vraag hem dan aan bij je eerstvolgende onderhoudsbeurt bij je favoriete werkplaats in Deurne.

Wil je meer informatie over onze klantenkaart of ben je benieuwd naar onze andere services? Neem dan een kijkje op onze website of bel naar  0493 – 313542.

Klantenkaart Auto van Tilburg