Handige Carplay apps

De handigste CarPlay apps op een rijtje

Apple CarPlay

Nieuwe auto’s zijn voorzien van veel luxe. Van stoel en stuur verwarming tot verwarmbare buitenspiegels en mini koelkastje’s, niets is meer te gek. Ook zijn de meeste auto’s al voorzien van een touchscreen. Bijvoorbeeld om van radiozender te wisselen of om navigatie in te stellen. Maar de nieuwste occasions beschikken nu ook van Apple CarPlay. Dat is een device wat met je mobiel kan verbinden. De apps die je op je mobiel hebt staan, worden gesynchroniseerd met Apple CarPlay. CarPlay komt met vele voordelen. Zo is CarPlay bijvoorbeeld voorzien van een groot touchscreen scherm. Door CarPlay te kunnen besturen met het grote touchscreen scherm, ben je minder beperkt tot het oudere navigatiesysteem en hoef je je telefoon niet in een houdertje te zetten. Uiteraard kun je ook telefoongesprekken voeren en kun je door middel van een spraakassistent berichten lezen en dicteren. Dat is nog eens veilig multi-taksen. 

Android gebruiker? Geen probleem!

De naam Apple CarPlay zegt het al, dit systeem is ontwikkelt door Apple. Ben je een Android gebruiker maar zou jij ook wel gebruik willen maken van CarPlay? Dat kan, Android heeft zelf een app ontwikkeld genaamd Android auto, waarmee ook jij van alle gemakken van CarPlay gebruik kunt maken. Je zult merken dat niet alle apps vertoont worden; de ontwikkelaars van de apps moeten ze speciaal aanpassen om in auto’s te kunnen werken.

Als je een iPhone 5 of nieuwer hebt en je wilt daar functies van op het dashboard vertonen, moet je auto ondersteuning hebben voor apple CarPlay. Bij veel nieuwe occasions zit CarPlay inbegrepen als u een nieuwe auto aanschaft. Zit er in uw tweedehands auto geen CarPlay maar zou u die wel graag willen hebben? Je kunt CarPlay ook later inbouwen door een module te plassen tussen je originele radio en scherm. Zo ziet je oude interieur er weer bij de tijd uit.

Beste apps tijdens het rijden

We horen je denken; hartstikke leuk Apple CarPlay, maar welke apps kan ik gebruiken? Wij van Auto van Tilburg hebben een lijstje gemaakt van apps die beschikbaar zijn voor CarPlay die onmisbaar zijn voor iedere automobilist.

1.          

Als je iets niet wilt ontvangen, dan is dat die blauwe brief op de deurmat. Flitsmeister is dé Nederlandse informatiedienst voor actuele flitslocaties. Met een druk op de knop worden alle flitscontroles gemeld en daarbij wordt er ook vermeld wanneer je de controle bent gepasseerd. Dat scheelt een hoop boetes!

2.