fbpx
Werkplaats Auto van Tilburg Deurne Volvo

UITLIJNEN AUTO - AUTO VAN TILBURG

Het uitlijnen van jouw auto

Bij Auto van Tilburg kun je naast onze vele andere diensten ook je auto laten uitlijnen. Daarbij worden je banden op de millimeter af gesteld zodat ze in een recht spoor komen te lopen. Dit zorgt voor een optimale wegligging en het bevorderd je eigen veiligheid. Je zult je vast afvragen waarom het uitlijnen van je auto zo belangrijk is. Dit is makkelijk te verklaren. Een afwijking van enkele millimeters kan al veel schade verrichten aan je banden. Dit kan zorgen voor een klapband.

Banden uitlijnen is geen eenvoudige klus, hier komt veel vakmanschap en precisie bij kijken. Gelukkig kun je altijd bij de garagehelden van Auto van Tilburg terecht. Wij hebben de juiste apparatuur en kennis om jouw auto zo goed mogelijk uit te lijnen.

Waarom moet je banden laten uitlijnen?

Het uitlijnen van je banden draagt niet alleen bij aan verkeersveiligheid, ook heb je een betere wegligging, wat eens stuk fijner rijdt. Doordat je een betere positie hebt op de weg en je gemakkelijker rijdt, verbruik je een stuk minder brandstof en heb je minder snel slijtage aan mechanische onderdelen. Dat bespaard weer een hoop tijd en geld. Neem nu contact op en voor je het weet rijdt jij weer prettiger en veiliger op de weg.

Uitlijnen auto
Autogarage Helmond

Wanneer moet je je auto laten uitlijnen?

Er zijn een aantal manieren waaraan je kunt merken dat je banden niet goed staan afgesteld. In de meeste gevallen kun je zelf goed merken. Je banden lopen niet in een rechte lijn als:

  • je merkt dat de auto afwijkt naar een kant;
  • de auto naar een kant zwaarder of juist lichter stuurt;
  • het stuur na een bocht niet terug draait;
  • je slijtage aantreft aan de binnen- of buitenkant van de autoband

Auto van Tilburg raadt aan om rond elke 20.000 kilometer die je hebt gereden, je banden te laten controleren. Zo kun je eerder slijtage voorkomen en weet je zeker dat jij in een perfect uitgelijnde auto rijdt.

Met zorg voor jouw auto

Wil jij je banden laten uitlijnen om te zorgen voor minder slijtage, brandstofbesparing en veiliger rijden? Kies dan voor Auto van Tilburg. Wij zorgen dat de uitlijning voorspoedig verloopt en dat jouw auto de beste zorg krijgt. Maak vandaag nog een afspraak en profiteer van een optimale wegligging.

Wij staan voor u klaar!

Auto van Tilburg is sinds 1974 specialist in Volvo. In onze showroom vindt je de nieuwste modellen en betrouwbare occasions. Ook voor onderhoud en reparaties aan jouw auto staan we voor je klaar.

Mark van der Veer is het gezicht van het bedrijf. Samen met zijn team heet hij je van harte welkom in de showroom aan de Dukaat 1 in Deurne.

Autogarage Helmond
Autogarage Helmond
Autogarage Helmond
Autogarage Helmond
Wij gebruiken cookies om onze website qua gebruikersgemak te verbeteren. Bij gebruik van onze website ga je hiermee akkoord.