fbpx
Werkplaats Auto van Tilburg Deurne Volvo

BANDEN UITLIJNEN - AUTO VAN TILBURG

Het uitlijnen van je banden

Bij het uitlijnen van je banden worden ze zo afgesteld dat ze exact in een recht spoor lopen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je profiteert van een optimale wegligging, maar ook dat je eigen veiligheid wordt bevorderd. En geloof ons, je wilt graag dat je banden goed uitgelijnd zijn. Een afwijking van enkele millimeters kan namelijk al onvoorstelbaar veel schade aan je banden tot gevolg hebben. Banden uitlijnen is geen eenvoudige klus. Zo komt er veel precisie bij kijken. Het is dan ook verstandig om het uitlijnen te laten uitvoeren door professionals. Gelukkig kun je bij Auto van Tilburg altijd terecht voor het uitlijnen van je auto.

Waarom moet je je banden uitlijnen?

Naast dat het uitlijnen van je banden bijdraagt aan de verkeersveiligheid, het kent ook vele andere voordelen. Zijn je banden niet goed uitgelijnd, dan rijdt dat niet prettig doordat je scheef optrekt. Dit heeft als gevolg dat je al snel een te hoog brandstofverbruik hebt en er sneller slijtage aan je banden ontstaat. Laat je je banden wel goed uitlijnen, dan kun je hiermee een hoop geld besparen. Je bespaart namelijk op je brandstof kosten én je hoeft minder snel je banden te laten vervangen.

Autogarage Helmond
Autogarage Helmond
Wanneer moet je je auto uitlijnen?

In de meeste gevallen kun je zelf goed merken wanneer je banden niet meer in een recht spoor lopen. Ze staan namelijk niet goed afgesteld als:

  • je merkt dat de auto afwijkt naar een kant;
  • de auto naar een kant zwaarder of juist lichter stuurt;
  • het stuur na een bocht niet terug draait;
  • je slijtage aantreft aan de binnen- of buitenkant van de autoband

Auto van Tilburg raadt aan om rond elke 20.000 kilometer die je hebt gereden je banden te laten controleren. Hierdoor kun je slijtage voorkomen.

Met zorg voor jouw auto

Laat je banden uitlijnen en ga voor minder slijtage, comfortabeler en veiliger rijden en brandstofbesparing. Kies je voor Auto van Tilburg, dan weet je zeker dat de uitlijning voorspoedig verloopt. Maak vandaag nog een afspraak en profiteer ook van een optimale wegligging!

Wij staan voor u klaar

Al sinds 1974 is Autobedrijf van Tilburg specialist in Volvo. Je kunt bij ons terecht voor de nieuwste modellen en betrouwbare occasions. Ook voor het onderhoud aan je Volvo staan we voor je klaar.

Mark van der Veer is het gezicht van het bedrijf. Samen met zijn team heet hij je van harte welkom in de showroom aan de Dukaat 1 in Deurne.

Autogarage Helmond
Autogarage Helmond
Autogarage Helmond
Autogarage Helmond
Wij gebruiken cookies om onze website qua gebruikersgemak te verbeteren. Bij gebruik van onze website ga je hiermee akkoord.